fbpx
Up new bouw

Gehelmde koplopers en goede ideeën

Vraag je je af: wat moet ik mij voorstellen bij circulair (ver)bouwen? Ontdek nieuwe circulaire bouwinzichten en neem een kijkje op de bouwplaats van circulaire bouwers.

Laat je inspireren

Biobased bouwen

Hernieuwbare materialen gebruiken in plaats van oliehoudende grondstoffen, dat is het idee achter biobased bouwen. In veel gevallen zijn die hernieuwbare materialen planten of reststromen van de agrarische sector.

Dat ziet er zo uit:

  • Vezels van industriële hennep, vlas en textiel worden isolatiemateriaal.
  • Zeewier, rijstkaf, teruggewonnen wc-papier en bamboe worden nieuw materiaal.Assen uit energiecentrales worden vulstof voor beton.
  • Delen van afgedankte steenwol uit de glastuinbouw worden vulstof in bakstenen.

Ook biobased bouwen, op een manier die bij jouw werk past? We delen graag onze kennis met je.

Circulair bouwen begint op de tekentafel

Als je slim bouwt, heeft je materiaal meerdere levens. Circulair bouwen begint dus op de tekentafel. Houd je daar al rekening met lengte- en diktematen en met losmaakbaarheid, dan kun je de materialen prima opnieuw gebruiken als je gebouw bijvoorbeeld na 50 jaar gedemonteerd wordt. Hout, steenstrips, dakpannen, balkhout en kozijnen zijn goede voorbeelden daarvan.

Wil je zelf aan de slag met circulaire bouwprincipes? Up New Bouw brengt je graag in contact met specialistische architecten en bouwbedrijven.

Deze circulaire bouwers vernieuwen hun huis

Bestaande gebouwen op een circulaire manier moderniseren, ook dat is circulair bouwen. Een gezin uit Berkel-Enschot wilde hun ‘nieuwe’ woning uit 1960 op een duurzame manier opknappen. Daarvoor vroegen zij Up New Bouw om ideeën en mensen die deze alternatieven konden maken, leveren en monteren.

Een greep uit de ideeën:

  • circulair isolatiemateriaal: vlas in plaats van steenwol
  • duurzaam stucmateriaal
  • milieuvriendelijke tegellijm
  • biobased verfsoorten

Up New Bouw deelde deze alternatieven met de eigenaren en aannemers en bracht hen in contact met de fabrikanten en specialisten. Ook kregen de tegelzetters en stukadoors een workshop om te leren werken met deze materialen.

Ook je huis of bedrijfspand circulair verbouwen? Of leren werken met circulaire bouwmaterialen? Up New Bouw helpt je graag verder.

Laat je online enthousiasmeren

Doe kennis op en zie hoe circulair werkt.

Informatie

Doe kennis op en zie hoe circulair werkt.

Aan de slag

Breng je idee in de praktijk met een expert