fbpx
Up new food

Krijg voet aan de grond met deze tips

It’s up to you, maar je hoeft het niet alleen te doen. We denken graag mee. En geven je een zetje in de circulaire richting met praktische tips.

Waar begin je?

Alvast wat praktische tips

Brainstorm met je team

Kijk eens met andere ogen naar je onderneming: vanuit je team. Laat hen meedenken over kansen voor circulariteit en kom tot nieuwe inzichten.

Zoek het dicht bij huis

Circulair denken hoeft niet altijd groots. Stel: je bent horecaondernemer. Dan kun je vast werken met streekproducten. Dat scheelt heel wat transportafstand en het staat goed op je menukaart.

Verzamel je reststoffen

Als je voedselafval goed inzamelt, is het vaak bruikbaar als grondstof. Denk aan koffiedrab voor paddenstoelenteelt, brood voor bier en aardappelschillen voor koolstofarme kunstmest. Een kleine aanpassing, met veel resultaat.

Hulp uit circulaire kring

Platform Landbouw en voedsel Brabant

Laat je enthousiasmeren door duurzame, innovatieve projecten en initiatieven in de Brabantse agrifoodsector. Van nieuwe verdienmodellen tot stappen in de eiwittransitie.

Lees verder

Duurzaam gastvrij

Krijg in een keer 100 gouden tips voor duurzaamheid in de recreatie- en horecasector.

Lees verder

Wageningen University & Research

De laatste informatie over kringlooplandbouw vind je hier.

Lees verder

Groen Kennisnet

In dit portaal vind je 330.000 kennisbronnen over agri, voedsel en groen.

Lees verder

It’s up to you

Maak een vliegende start met Up New

Inspiratie

Voorbeelden en ideeën

Aan de slag

Advies en hulp