fbpx
Up new onderwijs

Samen meer leren over circulariteit

Up New brengt curriculum en ondernemers bij elkaar

Onderwijs en circulair ondernemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want de circulaire ondernemers van de toekomst zitten nu op school en ondernemers die circulaire kansen willen benutten kunnen kunnen de doe- & denkkracht daar goed bij gebruiken. Tijd om ondernemers en (hoger) onderwijs structureel bij elkaar te brengen.

Extra slagkracht door circulair onderwijs

Onze economie wordt circulair, dus circulariteit hoort in het curriculum van scholen en universiteiten thuis. Tegelijkertijd levert het onderwijs al een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van deze economie. Betrokken leerlingen, studenten en onderwijsprofessionals bieden de slagkracht die nodig is om de regio circulair te maken. Up New brengt ondernemers en onderwijs bij elkaar en helpt onderwijsinstellingen concreet verder op basis van hun behoefte.

Ben je ondernemer? Up New helpt je:

  • aan een sterk netwerk van onderwijs- en kennisinstellingen op alle niveaus;
  • met workshops en trainingen die aansluiten bij jouw circulaire ambities;
  • de juiste leerling of student vinden voor jouw circulaire project;
  • projecten opzetten en meedenken over circulaire vraagstukken.

Heb je een link met onderwijs?

Een expert van Up New hoort graag jouw idee, en helpt je daarna.

  • Bij het opzetten van projecten en initiatieven voor alle onderwijssectoren, van basisonderwijs tot universiteiten
  • Aan een netwerk van bedrijven die matchen bij leerlingen en studenten
  • Projecten opzetten en meedenken over circulaire vraagstukken

Leer van inspirerende praktijkvoorbeelden

Lesprogramma’s en workshops van Ontdekstation013

Ontdekstation013 en Midpoint Brabant werken samen in een programma om kinderen en jongeren te laten ontdekken wat circulaire economie is en waarom het zo belangrijk is om er zelf mee aan de slag te gaan. Daarvoor ontwikkelen ze programma’s en workshops voor gezinsuitjes en kinderfeestjes en verschillende lesprogramma’s. Elke activiteit is afgestemd op leeftijd en de daarbij passende kennis en interesses. Zo leren jonge kinderen met laagdrempelige en speelse activiteiten meer over circulaire economie. 

Een voorbeeld van zo’n workshop is ‘Circulaire Set’. Basisschoolkinderen spelen in groepsverband tegen elkaar om zoveel mogelijk kaartjes met reststromen te verbinden aan nieuwe producten die daarvan gemaakt kunnen worden. Zo ontdekken zij dat je met reststromen veel meer kunt maken dan je zou denken. De gerecyclede producten kunnen ze ook in het echt zien. Een leuke manier om circulariteit bij hen te laten leven.

Doe ook mee, neem contact op

Geef betekenis aan circulaire kansen met de Betekenisbox

Lagere kosten door minder afval. Dat is het resultaat van circulair ondernemen, een vorm van duurzaamheid waarbij je kijkt hoe je waardeverspilling om kunt zetten naar een interessant verdienmodel. De circulaire economie is nieuw, voor iedereen. Het staat in de kinderschoenen en dat betekent interessante kansen voor jouw organisatie. Dat klinkt allemaal groot, maar je kunt ook klein beginnen. Hoe besluit je wat je wel en niet gaat doen? De Betekenisbox is een effectieve methodiek om het juiste antwoord te vinden op deze vraag.

Ik wil meer weten

 

Meer voorbeelden volgen