fbpx
Up new Textiles

Op deze tips kun je voortborduren

It’s up to you, maar je hoeft het niet alleen te doen. We denken graag mee. En geven je alvast een zetje in de circulaire richting met praktische tips.

Waar begin je?

Alvast wat praktische tips

Team up

Van wie krijg jij je grondstoffen en waar gaat jouw product naartoe? Zoek partijen met wie je goed kunt samenwerken, om zo de hele keten uiteindelijk circulair te maken.

Bekijk het van een andere kant

Circulariteit zit in duurzaamheid, keuze voor grondstoffen, herbruikbaarheid, levensduur, reparatiemogelijkheden, opties voor andere toepassingen, demonteerbaarheid, scheiding en recycling. Ga je aan de slag met deze punten, dan voeg je tegelijk economische waarde aan je product toe.

Maak je ambities in circulair textiel concreet

Schrijf je idee zo concreet en kort mogelijk op en vat dit samen in een aantal slides. Dat is handig om je ideeën scherp te krijgen en om er helder over te communiceren.

Hulp uit circulaire kring

Dutch Circular Textiles Valley (DCTV)

Dit platform geeft een overzicht van innoverende bedrijven in de Nederlandse textielbranche: modemerken, textielproducenten en recyclers. Up New Textiles is een van de circulaire textielhubs in het landelijke netwerk van DCTV die de transitie naar een circulaire textielindustrie helpen versnellen.

Naar dutchcirculartextile.org

Modint

Deze ondernemersorganisatie voor fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in kleding, modeaccessoires, tapijt en (interieur)textiel deelt informatie over ontwikkelingen in de sector.

Naar modint.nl

Circle Economy

Deze Nederlandse non-profitorganisatie biedt onder meer een programma voor circulair textiel met projecten rond businessmodellen, supply chains en onderwijs.

Naar circle-economy.com

Ellen MacArthur Foundation

Een wereldwijd netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en steden, gericht op systeemtransitie naar een circulaire economie. De site bevat veel informatie, tools en rapporten. Zo vind je er een blauwdruk voor een circulaire textielindustrie en een interactieve leermodule voor circulair textiel.

Naar ellenmacarthurfoundation.org

ECAP

Alle voordelen van duurzaam werken in de mode- en textielindustrie onder elkaar, met onder andere pilots en praktijkervaringen.

Naar ecap.eu.com

It’s up to you

Maak een vliegende start met Up New

Inspiratie

Voorbeelden en ideeën

Aan de slag

Advies en hulp