fbpx
Up new leather

Leer van anderen

It’s up to you, maar je hoeft het niet alleen te doen. We denken graag mee. En geven je alvast een zetje in de circulaire richting met twee praktische tips.

Waar begin je?

Alvast wat praktische tips

Team up

Van wie krijg jij je grondstoffen en waar gaat jouw product naartoe? Zoek partijen met wie je goed kunt samenwerken, om zo de hele keten uiteindelijk circulair te maken.

Bekijk het van een andere kant

Circulariteit zit in duurzaamheid, keuze voor grondstoffen, herbruikbaarheid, levensduur, reparatiemogelijkheden, opties voor andere toepassingen, demonteerbaarheid, scheiding en recycling. Ga je aan de slag met deze punten, dan voeg je tegelijk economische waarde aan je product toe.

Hulp uit circulaire kring

Leather Working Group

Internationale belangenorganisatie voor duurzaamheidscertificering in de  lederindustrie. Op de website vind je een overzicht van sustainable developments goals voor de lederindustrie.

Lees verder

Circle Economy Knowledge Hub

Deze internationale non-profitorganisatie voor versnelling van de circulaire economie zit in Nederland. En verbindt, activeert en ondersteunt bedrijven, overheden en steden. In hun kenniscentrum vind je ook praktijkvoorbeelden van de circulaire leerketen en circulaire alternatieven voor dierlijk leer uit andere (rest)materialen.

Lees verder

Leather Made Smart

Een initiatief van ondernemers in schoenen en leer en de lokale overheid in de Langstraat. Hier vind je onder meer informatie over circulair leer.

Lees verder

Leather naturally

Internationale belangenorganisatie voor de lederindustrie, met aandacht voor verduurzaming.

Lees verder

Fashion United

Op dit platform voor de modebranche vind je ook artikelen over duurzaam leer.

Naar fashionunited.nl

It’s up to you

Maak een vliegende start met Up New

Inspiratie

Voorbeelden en ideeën

Aan de slag

Advies en hulp