fbpx
Maak het verschil in de transitie naar circulair bouwen

Meld je aan voor de Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap

De transitie naar een circulaire samenleving is in volle gang. Circulaire initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Als je bedenkt dat de Nederlandse economie in 2030 al voor 50% circulair moet zijn en in 2050 zelfs 100%, brengt dat ook bij gemeente druk op de manier van werken. Goed circulair opdrachtgeverschap is noodzakelijk om deze transitie mogelijk te maken. Om dit te faciliteren ontwikkelende Up New Bouw met ondersteuning van de Provincie Noord-Brabant is deze masterclass. De masterclass loopt vanaf eind juni tot eind november en is speciaal voor ambtenaren die in de inkoopketen van bouwprojecten actief zijn. Deelname is kosteloos

Binnen de bouw heeft de gemeente een voorbeeldfunctie in de rol van opdrachtgever of vergunningverlener. Hierin kan je gemeente circulaire eisen stellen die nodig zijn om de circulaire doelen te halen. Tijdens de Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap stomen we je klaar en geven we je alle benodigde handvatten voor de uitvoering hiervan 

Voor wie is deze masterclass?

De Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap is bedoeld voor iedere ambtenaar die actief is in de inkoopketen van de bouw. Denk aan projectvoorbereiders, inkopers en beleidsadviseurs. Uiteraard zijn andere nieuwsgierigen naar circulaire kansen ook welkom.  

Wat ga je leren? 

Je leert alles over circulair opdrachtgeverschap aan de hand van je eigen ingebrachte project. Het soort project kan divers zijn, denk bijvoorbeeld aan: een nieuwbouwproject, herinrichting openbare ruimte, renovatie van een kantoor/woningen/sporthal of het (opnieuw) inrichten van een bedrijventerrein. Deze projecten mogen in de planfase zitten of bijna gereed voor aanbesteding of uitvoering.Misschien heb je al een project in gedachten? 

Tijdens de masterclass werk je samen met circulaire experts en stapsgewijs aan dit project. Je gaat dus actief aan de slag met de circulaire uitvraag in de praktijk. Tijdens de gezamenlijke bijeenkomsten én individuele sessies kun je rekenen op inspiratie, tips en hulp van experts én de andere deelnemers.

Tijdens excursies gaan we kijken en leren van praktijkvoorbeelden. Door deze combinatie van praktijk en theorie, borgen we circulariteit in jouw project én toekomstige opgaven. Vanzelfsprekend gaan we zorgvuldig met jouw informatie om. Eventueel kunnen Hbo-studenten via een (afstudeer)opdracht ook bijdragen aan het succes van jouw circulaire project.  

 Tijdens de masterclass: 

  • Leer je de beginselen van circulaire economie en hoe je die toepast op jouw project;
  • Leer je circulaire doelen stellen voor een project;
  • Ga je actief aan de slag om je eigen bouwproject circulair te maken;
  • Word je geïnspireerd door experts (onder andere architect Thomas Rau), praktijkvoorbeelden en elkaar;
  • Wordt je onderdeel van een (landelijk) netwerk van experts. Zij voorzien jou nu en in de toekomst van waardevolle kennis en ervaring.

De Circulair Opdrachtgever

Na deze masterclass ben jij als circulair opdrachtgever in staat om bouwprojecten circulair uit te vragen. Je weet hoe je de markt uitdaagt om samen de circulaire doelstellingen te halen. Je bent onderdeel geworden van een breed netwerk van kennisdragers en weet op deze manier -nu en in de toekomst- antwoorden op circulaire vragen makkelijk te vinden.  
 

Het programma

We starten gezamenlijk op 23 juni 2022 in de ochtend tijdens de kick-off. Het verdere programma bestaat uit 5 plenaire bijeenkomsten/excursies en 4 een-op-een sessies met experts. Dit traject loopt van week 26 t/m week 48. Exacte data en locaties volgen. 

Meld je aan voor de masterclass

Meld je aan via onderstaand contactformulier. Dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Brabant is deelname aan deze masterclass kosteloos, echter niet vrijblijvend. Door je aan te melden met een project geef je je commitment gedurende de masterclass.  Heb je vragen? Bel met Vincent van Rijsewijk (06 55 11 56 06) of Casper Schets (06 19 95 99 30). 

Mogelijk gemaakt door

Up New is het circulaire initiatief van Midpoint Brabant. Deze Masterclass is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Noord-Brabant.