fbpx

Het horeca bespaarmenu

Zo komt alles wat je kookt op het bord en in de buik van je gast (en niet in de afvalbak)

Als kok weet je dat stijgende voedselprijzen en personeelstekorten impact ­hebben op je marge. De wereld verandert en dat biedt ook kansen, ook al lijken ze niet altijd voor de hand te liggen. Binnen duurzaamheid valt nog een wereld te winnen, met ­slimme en creatieve oplossingen verminder je afval zonder dat het ten koste gaat van je ­efficiëntie. Zo komt alles wat je kookt ook waar het hoort: op het bord én in de maag van je gast (en niet in de afvalbak). Want wie minder weggooit, hoeft ook minder in te ­kopen. Tel uit je winst.

Zo behaalden de deelnemers van de Horeca Food Waste Challenges een ­afvalreductie tussen de 31% en 74%. Wat gelijkstaat aan een besparing van  €1.100,- tot €2.250,- op maandbasis (!)

Wat de deelnemers leerden om dit voor ­elkaar te krijgen? Dat vind je terug in dit ­besparingsmenu. Je leest tips van experts én de deelnemers zelf. Klik op de button en download het interactieve bespaarmenu.

Kies een gang, klik erop en laat je inspireren.