fbpx

Midpoint Brabant is genomineerd voor de Circular Awards!

Sessie Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap

Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap genomineerd als meest impactvolle circulaire project

We hebben leuk nieuws! De Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap van Midpoint Brabant is genomineerd in de categorie ‘Circular Award Public’ van De Circulair Awards en daar zijn we best een beetje trots op. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Over de masterclass Circulair Opdrachtgeverschap

In de bouw zijn gemeenten invloedrijk en hebben een voorbeeldfunctie in de rol van opdrachtgever of vergunningverlener. Om circulaire doelen te behalen, moeten ambtenaren die actief zijn in de keten circulaire eisen stellen en dat is in de praktijk nog uitdagender dan het klinkt. De verantwoordelijke ambtenaren hebben behoefte aan kennis over circulariteit, praktijkvoorbeelden en ervaringen rondom procedures bij circulair aanbesteden. Daarnaast is het soms nog zoeken naar draagvlak en circulaire medestanders binnen de eigen organisatie.

Als antwoord op deze impasse ontwikkelde Vincent van Rijsewijk, Aanjager Circulaire economie bij Midpoint Brabant, met ondersteuning van Provincie Noord-Brabant, de Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap. Een actief traject binnen Up New, waar ambtenaren aan de hand van zelf ingebrachte projecten alle benodigde handvatten ontvangen die nodig zijn voor circulair opdrachtgeverschap. Door te leren van experts, de markt en van elkaar.

Bekendmaking finalisten

De volgende stap is aan de jury van Circulair Awards 2023, die alle mooie initiatieven vakkundig zullen beoordelen. Op 16 januari worden de finalisten bekend gemaakt. Duim je met ons mee?

Meer weten?

Voor meer informatie over de Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap mag je contact opnemen met Vincent van Rijsewijk via vincentvanrijsewijk@midpointbrabant.nl.

Midpoint Brabant werkt aan de circulaire economie met Up New.